חידוש בית חווה בצפון הודוחידוש בית חווה בצפון הודו || פרויקטים

פרויקטים - נכתב ב: ‏יום רביעי ‏27 ‏אפריל ‏2022 כתב by Archijob6

Project name: Anahat Farm
Location: India
Completion Year:
2021
Architecture and Interior Design: Ant Studio
Lead Architect: Monish Siripurapu
,Design Team: Ashwyn Motwani , Anushree Wagh, Astha Chopra, Parag Chaudhari,Paras Sood
Photographer: Andre J Fanthome, Studio NAC
Film: Studio NAC
Directed by: Nakul Jain

כרך מתפתל, העולה מהיסוד ועד ספירלה סביב דירה על הקרקע - חוות אנהט היא מיזוג ניסיוני מובהק של ארכיטקטורה עתידנית ומסורתית. תוך שימוש בטכניקות חישוביות וניסיוניות, התבנית הנוזלית משתחררת מהתכנון הקונבנציונלי, כדי להשיג את המיזוג הנדיר הזה, תוך שימוש במושגים מודרניים וטכניקות הודיות עתיקות יומין. תבנית זו זורמת דרך ההיבטים הפונקציונליים שלה באותה חינניות כפי שהיא נרקמת סביב הבניין הקיים, וכוללת פתחים וחצרות המאפשרים לטבע לחדור דרכם. Anahat הוא כל מה ש-Ant Studio מאמין בו, המשלב טכניקות עממיות עם צורות עתידניות, המשולבות בנוף שמסביב.


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC

Home to a family with immense passion for animals, polo sport and creativity, the old stable-farm housed a three-bedroom structure with minimal connection to the site or the surroundings. The architects had a choice, to either build from the ground up or to add another floor and renovate the old structure. With deep-rooted beliefs in practicing sustainability, the team decided to avoid demolishing the house and instead invest in more ecological and experimental choices.

It was crucial to connect the farm and the old building through an innovative intervention. Monish explains, “We firmly believe architecture should have a blend of the past and the future. With the help of computational tools, we were able to align the vernacular of Indian architecture with the new language of fluidity that seeks to break the limits of architectural achievements.” The new floor which entails spaces such as bedrooms, living spaces etc. is designed as a structure that starts from the ground and works its way up like a spiral to the top of the old house, connecting the different elements between each other and the site. The skin of this structure is made up of zinc panels, a durable and effective material against the harsh temperatures of North India. The louvered panels are fixed at such angles that let in diffused light and ventilation to each space and reduce the harsh heat from the south and west sun through a visual and physical barrier, all without breaking the framed views available from each room. This structure also acts as a barrier for the horses from entering the swimming pool, which was important to prevent the horses from hurting themselves.


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC

The ground floor features a sculptural installation which greets guests at the entrance, separates the foyer passage and the living room through a porous, fluidic screen. It is made up of terracotta tiles, recycled from the old roof of the old building, reducing site waste as much as possible. The interiors of the existing home were revamped to provide a uniform spatial experience from the grounded block through the meandering volume. The interior design follows a subtly enigmatic palette of exposed material textures. Brick and lime cemented walls paired with terrazzo and polished concrete flooring offer a stark, albeit a comfortable, contrast to the immensely futuristic façade.
This intuitive decision of providing a distinction between the outer ‘form’ and internal ‘function’ followed a strong belief in creating warm and nostalgic traditional spaces that speak of the family’s childhood homes, truly transforming this house into a home. Each area presents its own unique charm allowing the family to connect on a deeper and personal level with their home. Even with a similar material palette - an elusive designing manipulation to cater to personal needs of the occupants. As Monish explains, “The final form is both open to the environment while being private to the residents. We aimed to achieve pockets of intimacy within the open natural setting, in a building where there are tremendous opportunities to open up to the surrounding landscape.”

The old house also hosted three trees with beautifully long shoots that were unfortunately confined to facing the exhausts of existing bathrooms. While designing a new layout, Monish and team decided to open up the core and introduce a courtyard through which the trees rose elegantly through the upper floor as a focal point for every connecting space or the lobby.



Film: Studio NAC. from YouTube


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Anahat. Photo Credit: Andre J Fanthome, Studio NAC


Existing ground floor plan. Photo Credit: Ant Studio


Layering. Photo Credit: Ant Studio


Ground floor plan. Photo Credit: Ant Studio

חדשות - כותרות
מוזיאון הפליטים החדש בדנמרקמוזיאון הפליטים החדש בדנמרק

פסטיבל אמנות בראשון לציוןפסטיבל אמנות בראשון לציון

תערוכה קבוצתית NFT במוזיאון תל אביב לאמנות  תערוכה קבוצתית NFT במוזיאון תל אביב לאמנות  

ראיון עם האדריכלית נילי פורטוגליראיון עם האדריכלית נילי פורטוגלי

בלורן בתערוכת אירוקוצינה 2022 - באנו. ראינו. הבאנו!בלורן בתערוכת אירוקוצ'ינה 2022 – באנו. ראינו. הבאנו!

פתרונות הבידוד של אורבונדפתרונות הבידוד של אורבונד

תערוכות בוגרים ובוגרות מחלקות אומנות ועיצוב ברחבי הארץתערוכות בוגרים ובוגרות מחלקות אומנות ועיצוב ברחבי הארץ

חנות משקפיים חוויתית ביפןחנות משקפיים חוויתית ביפן

מרימים את השאלטר 4 אמנים מתארחים במתחם נגה''מרימים את השאלטר 4'' אמנים מתארחים במתחם נגה

תערוכה קבוצתית במוזיאון פתח תקווהתערוכה קבוצתית במוזיאון פתח תקווה

קול קורא: מבצע חילוץ לאנושות במוזאון תרבות הבדואיםקול קורא: מבצע חילוץ לאנושות במוזאון תרבות הבדואים

תערוכת יחיד ושיח גלריה בגלריה רוטשילדתערוכת יחיד ושיח גלריה בגלריה רוטשילד

מתחילים מחדש - שיפוץ דירת פנטהאוז II חשיפת מעצביםמתחילים מחדש - שיפוץ דירת פנטהאוז II חשיפת מעצבים

סיפור כיסוי תערוכת יחיד של דפנה בירגר''סיפור כיסוי'' תערוכת יחיד של דפנה בירגר

קניון ומרכז חינוכי לנוער בסינגפורקניון ומרכז חינוכי לנוער בסינגפור


לכל כותרות החדשות
החדשות הנצפות ביותר בחודש האחרון
קניון ומרכז חינוכי לנוער בסינגפורקניון ומרכז חינוכי לנוער בסינגפור

סיפור כיסוי תערוכת יחיד של דפנה בירגר''סיפור כיסוי'' תערוכת יחיד של דפנה בירגר

תערוכות בוגרים ובוגרות מחלקות אומנות ועיצוב ברחבי הארץתערוכות בוגרים ובוגרות מחלקות אומנות ועיצוב ברחבי הארץ

ראיון עם האדריכלית רבקה כרמיראיון עם האדריכלית רבקה כרמי

מפעל רהיטים ופארק בתוך היער, בנורבגיהמפעל רהיטים ופארק בתוך היער, בנורבגיה

כל פתרונות קיר אמיר : חיפוי חזיתות חוץ באריחי פורצלן בעיגון-סמוי לכל שיטות הבניהכל פתרונות ''קיר אמיר'' : חיפוי חזיתות חוץ באריחי פורצלן בעיגון-סמוי לכל שיטות הבניה

תערוכת יחיד ושיח גלריה בגלריה רוטשילדתערוכת יחיד ושיח גלריה בגלריה רוטשילד

בלורן בתערוכת אירוקוצינה 2022 - באנו. ראינו. הבאנו!בלורן בתערוכת אירוקוצ'ינה 2022 – באנו. ראינו. הבאנו!

תערוכה של איגוד אדריכלי הנוףתערוכה של איגוד אדריכלי הנוף

שבוע העיצוב ירושלים 2022שבוע העיצוב ירושלים 2022

מיצב וידאו וסאונד בבריכת הקשתות ברמלהמיצב וידאו וסאונד בבריכת הקשתות ברמלה

אוקיאנוגרפיקה תערוכה בגלריית החווה חולון''אוקיאנוגרפיקה'' תערוכה בגלריית החווה חולון

חברת פנל פרוייקטים השיקה את אתר האינטרנט החדש שלהחברת פנל פרוייקטים השיקה את אתר האינטרנט החדש שלה

מרימים את השאלטר 4 אמנים מתארחים במתחם נגה''מרימים את השאלטר 4'' אמנים מתארחים במתחם נגה

מתחילים מחדש - שיפוץ דירת פנטהאוז II חשיפת מעצביםמתחילים מחדש - שיפוץ דירת פנטהאוז II חשיפת מעצבים


‎Archijob‎