|
 |
תחרות רעיונית פומבית לעיצוב כיכר אתרים בתל אביב |
|
|
Type:
|
Open International
|
Registration Deadline:
|
22/09/2013
|
Submission Deadline:
|
22/09/2013
|
Open to:
|
Architects, Architecture Graduated, Engineers and Students
|
Entry Fee:
|
400 ש |
Awards: |
ביצוע הרעיון הזוכה וחשיפה בינלאומית
|
Jury:
|
איחוד הארכיטקטים והאינג'ינרים מינה 12 שופטים מישראל ומחו'ל שזהותם תחשף רק בעת פרסום הזוכים.
|
זוהי קריאה לכל המתכננים ,המעצבים והיוצרים בישראל בואו לעצב מחדש את כיכר אתרים! רקע: הכיכר תוכננה במרכזו של מיזם התיירות הגדול ביותר שידעה תל אביב בפרט ומדינת ישראל בכלל, ברוח שנות ה-70' של המאה הקודמת ולצד אופוריית ניצחון 'ששת הימים' [יוני 1976]. צוות אדריכלים מוביל בראשות יעקב רכטר, תכננו שורה של מגדלי מלונות 5 כוכבים, דרכי גישה במפלסים, חניונים, וגולת הכותרת – כיכר עירונית המקשרת את הקצה הצפון מערבי של קשת השדרה המרכזית של העיר, על פי תוכנית האב של סר פטריק גדס. בכיכר שולבו אלמנטים מסחריים שונים וחנויות, בסה'כ כ-100 יחידות וכן מלון אטריום. קשה לשים אצבע היכן כשל הפרויקט השאפתני, שלכאורה בתיאוריה עבד על פי כל כללי ההיגיון התכנוני. עובדה, שהפרויקט נכשל מסחרית, ציבורית וכלכלית. [בלשון העם 'הלוואי וטילים של סאדם חוסיין יפלו ויהרסו אותו' – טוב שזה לא קרה]. הניסיונות לרכז את זכויות כל בעלי הנכסים וליזום פרויקט חדש – גם אלו לא צלחו. המקום התדרדר עד למצב בו הפך ממרכז התיירות הבינלאומי של המדינה, לעלבון לתושבי העיר ופרנסיה.
המצב כיום הוא שתיירים ותושבים מדירים רגליהם מהכיכר, בתי המסחר נסגרו וננטשו, הריצוף נעקר ועשבי בר החלו לצמוח בכל המרחב, וגם פלישות חסרי דיור ועולם תחתון לא חסר. למרות שמשרד התיירות הקציב 30 מיליון שקל לשדרוג ושיפוץ הכיכר, לא נעשה שימוש במימון עד עצם היום הזה.
ההכרזה על התחרות הרעיונית היא קריאה לכל המתכננים, המעצבים והיוצרים בישראל להציג רעיון שיגאל את העיר מהעונש שהונחת עליה. יש להביא חשיבה רעננה ויצירתית לכל המתחם, שהינו בעל פוטנציאל כביר, ולמחוק אחת ולתמיד את הסטיגמה שדבקה בו.
אנו פתוחים לכל הצעה ומקווים שעד ערב הבחירות לראשות העיר תל אביב-יפו נוכל להגיש לנבחריה את תוצאות התחרות כמתנה גואלת מכשל רב שנים.
לתחרות שני מסלולים: המסלול המקצועי והמסלול הכללי. במסלול המקצועי רשאים להשתתף אדריכלים ומתכננים רשומים ואילו במסלול הציבורי יכולים להשתתף סטודנטים לעיצוב ואדריכלות, אמנים, יוצרים והציבור הרחב.
סיור בשטח ושאלות משתתפים יתקיים ביום ה', 22.8.13 בשעה 17:30 בהדרכת מזכיר התחרות, האדריכל ישראל גודוביץ. נפגשים בכיכר ליד הקולוסאום.
עמוד הפייסבוק של התחרות: https://www.facebook.com/pages/%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%A2%D7%A6%D7%91-%D7%9E%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%90%D7%AA-%D7%9B%D7%99%D7%9B%D7%A8-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%9D/188601491314411
|
|
 |
|
|
|
|