תוכן ההודעה:
איציק שלום,
תקצר היריעה לתאר את כמות הליקויים שמתגלים מידי יום בעלותי על גגות עם יריעות ביטומניות.
בגדול לדעתי ברוב הבניינים שאטומים ביריעה ביטומנית יש בעיות רטיבות.
בכל אופן , בכל פעם שיצא לי לפרק יריעות ביטמניות תמיד מצאתי מתחתן מאגרי מים...
לדעתי הנימוקים נגד שימוש יריעות ביטומניות מתחלקת ל3-
1.חומר זה נועד במקור לגגות חד שיפועיים ללא אלמנטים כגון דודים וצנרת, ולכן השימוש שנעשה בחומר זה בארץ הוא abuse של כוונת המשורר. העובדה שהשימוש מותר בתקנים אינה מכשירה את השר.
2. היות ורוב היריעות מותקנות בבתים משותפים ובבניה חדשה שם הדרישה המרכזית היא למחיר זול, מטבע הדברים נוצר הצע של עבודה זולה העונה על ביקוש זה, ולכן רוב נותני השרותים בענף למעט יוצאים מן הכלל מתמקצעים בעבודה מהירה וזולה על חשבון האיכות.
3.החומר עצמו בעייתי מבחינה טכנית מ4 היבטים שאני יכול לפרט-
א. יכולת ההתמודדות שלו עם גאומרטיה מסובכת כגון מעברי צנרת וכו מוגבל. כמו כן מעברי צנרת פלסטית שנפוצים על גגות בארץ לא ניתנים לחימום רב ולכן יש בעיה בענין. זה.
בעצם אספק זה קשור לסעיף 1 להלן...
ב. הסעיף החשוב ביותר- במקרה שלכשל מקומי באיטום יריעה ביטומנית לא ניתן לאתר את מקור הנזילה באופן חד משמעי ולכן מעשית יש כאן כשל מוחלט- טוטאל לוס של כל הגג.
זאת היות ויריעה ביטומנית אינה צמודה לשטח באופן מוחלט קיימים מתחתה חללים ריקים כך שבמקרה של חדירת מים הם יכולים "לטייל" מתחת ליריעה ולפרוץ דרך התקרה במקום אקראי בו הבטון סדוק ללא קשר הכרחי למקום הליקוי.
כתוצאה ממצב זה במקרה של כשל ביריעות ביטומניות לא ניתן לקבוע חד משמעית היכן הליקוי וניתן רק לבצע תיקונים ללא אחריות, או לחילופין להכריז על טוטאל לוס ולבצע איטום מחדש של כל השטח. עם אחריות..
ג. העובדה שיריעה ביטומנית מורכבת מיחידות מולחמות ולא ממברנה רציפה ללא תפר מעלה את הסיכוי לכשלים ומקשה מאד על איתורם .
ד. היות וכפי שרשמתי לעיל, מתחת ליריעות ביטומניות יש תדיר מאגר רטיבות או מים ,עלול להגרם נזק לזיון הבטון של הגג, כך שבמקום להגן מקורוזיה היריעה בעצם מאיצה אותה...
עכשיו בקשר לאיטום בחומרים סינתטים משחתיים.
כל החסרונות שהוצגו כאן נמנעים בשעה שמדובר בחומר משחתי כגון פוליאוריתני, היברידי, פולימר MS ביטומני וכו. יש מבחר גדול מאד וכל יום מתווספים מותגים וחומרים חדשים.
במערכות שבהן חומר האיטום אינו חשוף לקרינת שמש (ראה להלן) ניתן להשתמש גם בחומרי איטום עדיפים על היפרדסמו שהזכרת אך רגישים לקרינה.
אלא שהמפרט הטכני הדרוש לאיטום ובידוד גג בטון בחומרים משתחתיים סינתטים שונה לגמרי. כאן יש לבצע את האיטום על הבטון עצמו כאשר השיפועים מבוצעים בזמן היציקה, (על מדה מוחלקת) ואת הבידוד התרמי וגם תוספת מסה תרמית מבצעים על גבי האיטום. למשל "גג הפוך" הוא אידיאלי.
יתרון נוסף של מערכת כזו הוא הגנה מוחלטת מקרינת שמש שהיא בעצם הגורם המרכזי לבלאי של חומרי איטום על גגות. כך שבעצם אורך חיי החומר בלתי מוגבל (אגב, גג הפוך ניתן לבצע גם ביריעות)
החיסרון הגדול של שימוש בחומרי איטום מתקדמים הוא המחיר הגבוה, שנובע בעיקר מעלות החומרים והעבודה, מה שמכפיל עד משלש את המחיר.
היות שכך בבניה חדשה שבה התקציבים "על הקשקש" השיקול הכלכלי +הבטחות הקבלנים מטים את הכף.
ואגב, כשלים באיטום בבניה חדשה נפוצים מאד לא רק בגגות אלא בעיקר בחדרי רחצה ומרפסות, ושם הנזק עוד יותר גדול במקרה של כשל.
לכן דווקא אם התקציב מוגבל הייתי מפנה אותו אם כבר לשטחים רטובים מרוצפים ולאו דוקא לגג.
בהצלחה
בהצלחה
|